Hegazti-entsalada arbendolekin

Prestaketa: 30 minutu

Anoa kopurua: 3

Egilea:
gamarra
Categories: , Tags: ,

Description

Osagaiak

300 g Oilasko erre
50 g Urdaizpiko egosi
1 ud Golden sagar
1 z.k. Limoi zukua
1 z.k. Arbendol ebaki
1 z.k. Mahaspasa
1 z.k. Maionesa
1 z.k. Aintzinako ziape
150 g Juliana eran moztutako uraza nahasketa
1 z.k. Tomate-saltsa
6 ut. Laranja-atal

g: gramo; ut: unitate; z.k.: zopa koilarakada

Prestaketa

Moztu oilasko errearen haragia lodiera ertaineko zatitan. Gorde.

– Moztu urdaiazpiko egosia xerra loditan eta lodiera ertaineko makiletan.

– Kendu erdiko haziak sagarrari, zuritu eta moztu lodiera ertaineko makiletan. Bota limoi-ura sagarrari berehala, oxidatu ez dadin. Gorde.

– Txigortu arbendolak eta utzi hozten. Gorde.

– Prestatu saltsa arrosa maionesa, ziapea eta tomate-saltsa nahastuta.

– Nahastu oilaskoa, urdaiazpiko egosia, sagarra, arbendolak eta mahaspasak.

Aurkezpena

Zerbitzatzeko, lehenik jarri juliana eran moztutako uraza oinarri gisa.

– Gainean, bota behar beste hegazti-entsalada.

– Estali saltsa arrosaz eta, bukatzeko, bota gainetik, arbendol ebaki eta txigortua.