Oilasko errezko pastela

Prestaketa: 1,5 horas

Anoak: 4

Egilea:
cab_a_bocados_es
Category: Tag:

Description

Osagaiak

Pastelarako
2 unit. Hostore-xafla zirkular
Oilaskoarentzat
1/2 unit. Aprobetxamenduzko oilasko
1/2 unit. Baratxri-buru
2 unit. Limoi (2 limoien zukua)
100 ml Ura
2 z.k. Oliba-olio birjina
b/b Gatza eta piperbeltz beltza
   
Betegarrirako
2 unit. Tipuleta
2 unit. Porru
1/2 ud Oilasko izpitu
1 unit. Arrautza
200 ml Esne-gain
2 z.k. Oliba-olio birjina
b/b Gatza eta piperbeltz beltza

g: gramo; unit.: unitate; z.k.: zopa koilarakada; b/b: behar bezain beste; ml: mililitro

Prestaketa

Oilaskoarentzat
– Gatza eta piperra bota oilaskoari, jarri labe-azpila batean baratxuri-ale txikituekin, eta olioztatu.

– Bota ura eta limoi-zukua ontzian eta labean sartu 190ºC-ra eta bertan eduki 60 minutuz.

– Atera labetik, izpitu eta gorde haragia iragazitako zukutan bustita. Gorde.

Betegarrirako:
– Sueztitu tipuleta eta porrua kazola batean. Bigundu ondoren, bota oilasko izpitua bere zukuarekin eta esne-gaina.

– Murriztu dena zaporeak kontzentra daitezen, eta kendu sutatik.

– Irabiatu arrautza eta gehitu nahasketari. Gorde.

Pastelerako:
– Molde zirkular baten laguntzarekin, jarri hostore-xafla bat oinarrian.

– Bota betegarria erdian eta estali beste xaflarekin (sareta bat egin daiteke elkarren artean gurutzatutako hostore-zerrendekin).

– Egin zulo bat erdian, tximinia-lanak egiteko. Margotu arrautza irabiatuarekin eta jarri labean 200ºC-ra 14 minutuz edo gorritu arte.

Aurkezpena

– Atera labetik eta zerbitzatu.