Energia gutxiago biltegiratzean;
Tokiko ekoizleei laguntzen zaie eta tokiko ekonomian laguntzen da;
Tokiko barietateak, arraza autoktonoak eta biodibertsitatea babesten dira;
Freskoak eta mantenugaietan aberatsak dira. Bilketaren eta kontsumoaren arteko denbora laburtzen denez, unerik onenean biltzen dira.
Produktua amaitu ahala, hornidura-epe laburragoak izateko aukera ematen du. Horrek biltegiratutako kantitate handiak edukitzeko beharra murrizten du, eta horrek elikagaiak hondatzeko probabilitatea murrizten du.
Elikagai galkorrak iraungitze-datarekin etorriko dira. Data horrek adierazten digu noiz arte jan daitekeen elikagai bat segurtasunez.
Gainerako elikagaiek lehentasunezko kontsumo-data bat adieraziko dute. elikagaiak bere ezaugarri organoleptikoak egoera onean mantentzen dituen data da .
baina baliteke bere koalitate organoleptikoak ezin hobeak izatea.
2. Hoztuak. Hozkailuetan egongo dira, hala nola haragi-deribatuak, haragi eta arrain fresko ontziratuak, erdikontserbak, esnekiak...
3. Izoztuak, kamera izozkailuetan dauden produktuak. Zenbat eta beranduago hartu horrelako produktuak, orduan eta denbora gutxiago dute desizozten hasteko. Gogoratu komeni dela poltsa termiko batean sartzea, izozteko baldintzak luzaroago manten daitezen.
Zer da sekuentzia logikoa?
Leche
Yogures
Lechuga
Pescado