Oilasko erre kroketak

Prestaketa: 1 hora

Anoak: 2

Errezeta:
Aiala
Category: Tag:

Description

Osagaiak

Barrubetea
80 g Gurina
105 g Hirina
1 l Esnea
150 g Oilasko errearen haragia
c/n Perrexil xehetua
c/n Gatza
Bozatzea
c/n Ogi birrindua
c/n Arrautza
c/n Irina

g: gramo; l: litro; c/n: behar bezain beste

Prestaketa

– Bezperako oilaskoari azala eta hezurrak kenduko dizkiogu eta labanarekin haragia txikitu.

– Ontzi batean gurina urtutzen jarriko dugu, irina bota eta varilla batekin ondo nahastu 5 minutuz irina egosi arte.

– Esnea pixkanaka botatzen hasiko gara osagai guztiak ondo elkar daitezen eta masa fina lortu arte.

– Denbora igaro ondoren oilasko erre haragia botako diogu eta irakin bat eman.

– Gatzez probatu, perrexil xehatua bota eta hotzean gorde.

– Hurrengo egunean, oilasko kroketa masa hartu eta bi goilareekin bolatxoak egingo ditugu.

– Irinetatik, arrautzetatik eta ogi birrindutik pasa.

– Oliotan frijitu.

Aurkezpena

– Ali-oliarekin lagundu daiteke jateko.