Brokoli testurak

Prestaketa: 1 ordu

Anoa kopurua: 1

Egilea:
Bilbao Ostalaritza Goi Eskola
Category: Tag:

Description

Osagaiak

Brokoli sorta
200 g Brokoli ondarrak
10 g Olioa
2 g Berakatza
Brokoli-zurtoin konfitatua
1 ud Brokoli zurtoina
b/b Olioa
1 un Limoia
   
Lima eta brokoli aliolia
20 g Maionesa
1/2 un Berakatza
10 g Brokoli ondarrak
b/b Lima azal birrindua
10 ml Lima-zukua

g: gramo; un: unitate; b/b: behar beste; ml: mililitro

Prestaketa

Brokoli sorta:
– Berotu olioa eta gorritu berakatza.

– Atera sutatik eta salteatu aurrez egositako brokoli hondarrak.

– Bota gatza eta gorde.

Brokoli-zurtoina:
– Berotu olioa su baxuan eta murgildu limoi-azalak bertan, limoizko olioa prestatzeko.

– Utzi hozten eta kendu azalak.

– Moztu brokoli-zurtoinak xafla finetan (azala kentzeko gailu bat erabil daiteke).

– Konfitatu zurtoinak limoizko olio horretan. Igo suaren intentsitatea zertxobait eta kendu oliotatik.

– Atera paper xurgatzailea eta bildu bertan.

– Bota gatza eta gorde.

Lima eta brokoli aliolia:
– Kendu berakatzaren hozia.

– Elkartu osagai guztiak ontzi batean eta birrindu. Gorde.

Aurkezpena

Jarri brokoli sortak, kokatu zurtoinak altuera emateko eta, bukatzeko, bota alioli tanta batzuk.