Description
Osagaiak
200 g | Ore hautsi (1 pakete) |
500 g | Tipula |
400 g | Arkume erre, hezurrik gabe |
3 ut. | Arrautza |
1/2 l | Esne-gain |
100 g | Idiazabal gazta |
g: gramo; ut.: unitate; l: litro
Prestaketa
– Estali ken daitekeen oinarria duen molde bat ore hautsiarekin eta egosi orea moldean zabalduta dagoela eta gainean pisua duela, tartaleta handi bat lortzeko. Labea 180 ºC-tan egongo da.
– Ebaki arkume errea lodiera ertaineko zerrendatan. Arkume gisatu baten soberakinak ere izan daitezke. Gorde.
– Ebaki tipulak juliana eran eta sueztitu oliba-oliotan, azukre apur batekin, lurrunetan. Gorde.
– Nahastu esne-gaina eta arrautzak, gatz-puntuarekin. Gorde.
– Bota tipula glasatua dagoeneko egosita dagoen ore hautsiaren gainean.
– Ondoren, bota aurretik ebakitako arkumea.
– Estali esne-gain eta arrautza nasketarekin.
– Bukatzeko, bota Idiazabal gazta birrindua gainetik.
– Egin labean, 180º C-tan, egina eta gorritua dagoen arte.