Oilasko errez betetako arrautzak, bexamelarekin gratinatuta

Prestaketa: 30 minutos

Anoak: 4

Egilea:
leioaostalaritzaeskola

Description

Osagaiak

Arrautzak
8 unit. Arrautz
200 g Oilasko errea
100 g Tipula
2 z.k. Tomate-saltsa
b/b Gatza eta piperbeltz beltza
1 z.k. Perrexil xehetua
Bexamela (500 ml)
500 ml Esne
30 g Irina
30 g Aceite de oliva
   
Entsalada
100 g Berroak
20 g Azenario birrindua
20 g Erremolatxa egosia
c/n Gatza eta oliba-olio birjina

g: gramo; unit.: unitate; z.k.: zopa koilarakada; b/b: behar bezain beste; ml: mililitro

Prestaketa

Betegarria
– Egosi arrautzak 10 minutuz, eta ondoren utzi hozten.

– Bigundu brunoise erara moztutako tipula.

– Gehitu oilasko papurtua eta tomate-saltsa; utzi egosten eta ondu gatzaz eta piperraz.

– Txikitu betegarria eta utzi hozten.

– Zuritu arrautzak eta moztu luzetara; atera gorringoak eta gorde.

– Bete arrautzak oilasko-fartsarekin eta ipini labeko erretilu batean.

Bexamela

– Berotu olioa, gehitu irina eta egosi.

– Bota esnea pixkanaka, mugitzeari utzi gabe.

– Egosi bexamela minutu batzuetan zehar eta bota beharrezko gatza eta piperra.

– Estali arrautza beteak bexamelarekin.

– Sartu labean, 180 gradutan, berotu eta gratinatu arte.

calientes y gratinados.

Aurkezpena

– Ipini 4 arrautza bete plater bakoitzean.

– Apaindu gorringo birrinduarekin eta perrexil xehatuarekin.

– Gehitu berroz, azenario birrinduz eta erremolatxa-dadoz osatutako entsalada.

You don't have permission to register