Description
Osagaiak
600 g | Hegaluze papurtu (hezurrak kentzetik soberan geratu dena edo hegaluzea prestatu ondoren soberan geratu dena izan daiteke). |
1 ut. | Tipula xehatu |
b/b | Perrexil xehatua |
b/b | Gatza eta piperbeltz zuria (aukerakoa) |
1 ut. | Arrautza |
1 ut. | Gorringo |
3 z.k. | Ogi xehetu |
b/b | Irin |
b/b | Olio |
b/b | Tomate-saltsa edo krema bihurtu arte txikitutako marmitakoa. |
g: gramo; ut: unitate; z.k.: zopa koilarakada; b/b: behar beste
Prestaketa
– Papurtu hegaluzea (gordinik badago, kendu hezurrak eta nerbioak; egina badago, nahikoa da papurtzea). Hegaluze prestatua eta gordina ere nahas daitezke.
– Bota tipula eta perrexil xehatua, baita gatza eta piperbeltz zuria (aukerakoa) ere, eta nahastu dena.
– Gehitu arrautza eta gorringoa, eta nahastu.
– Gehitu ogi birrindua masa lehortzeko eta, beharrezkoa bada, egin betegarria.
– Egin nahi dituzun tamainako bolak.
– Estali irinez eta frijitu oliotan. Kendu soberako olioa eta jarri ontzi biribil (kazola) batean.
– Bota tomate-saltsa eta utzi irakiten barnekoa egina dagoen arte.
– Marmitakorik soberan gelditzen bada, krema arindu bihur daiteke, eta hegaluze-bolak bertan irakin.
– Laguntzeko, labean egindako azenarioak, patatak eta ilarrak zerbitza daitezke, baita piperrada ere.
Aurkezpena
– Laguntzeko, labean egindako azenarioak, patatak eta ilarrak zerbitza daitezke, baita piperrada ere.