Description
Osagaiak
Garbantzu-hanburgesak | |
200 g | Garbantzu egosiak |
100 g | Tipula |
50 g | Piper gorria |
1 ud | Sagarra |
30 g | Arbendola |
b/b | Irina eta arrautza |
b/b | Gatza, piperbeltza, kurkuma eta intxaur muskatua |
b/b | Frijitzeko oliba-olioa |
Hornigaia | |
1 unit. | Entsalada-tomatea |
b/b | Gatza eta oliba-olio birjina |
Jogur saltsa |
|
1 unit. | Jogur naturala |
1 unit. | Limoia |
1 p.k. | Perrexil xehetua |
b/b | Gatz |
g: gramo; unit.: unitate; p.k.: postre koilarakada; b/b: behar bezain beste
Prestaketa
Garbantzu-hanburgesak:
– Bigundu brunoise erara moztutako tipula eta piper gorria.
– Gehitu sagarra kubo txikietan eta almendra xehatuak, eta sueztitu.
– Ondu gatza, piperbeltz, kurkuma eta intxaur muskatuarekin.
– Txikitu garbantzuak pasta lodia osatu arte.
– Nahasi barazkiak garbantzuekin, eta eman hanburgesa-forma.
– Pasa hanburgesak irinarekin eta arrautza irabiatuarekin.
– Berotu olioa eta frijitu hanburgesak, minutu batzuk alde bakoitzetik. Xukatu sukaldeko paperean, olioa xurgatzeko
Jogur saltsa:
– Prestatu jogurt-saltsa osagai guztiak nahasiz.
Aurkezpena
– Ipini hanburgesa plateraren alde batean eta ilargi-erditan moztutako tomate ondua bestean.
– Ondoan, ipini jogurt-saltsa.