
SOBERAN EZ DAUDEN SOBERAKINAK





Zaborretan bukatzeko aukerarik handiena duten elikagaiak lekaledun platerak, zopak, kremak eta pureak dira, baita haragiarekin edo arrozarekin egindakoak ere.









(Kremekin eta esnegainarekin ez da gomendagarria)

Gainera, kontuan hartu behar da elikagaiek beren ezaugarri organoleptikoak (zaporea, testura, etab.) galtzen dituztela berriro izoztean.
Printzipioz, ez genuke aurretik izoztutako elikagai gordin bat berriro izoztu behar, berriro izoztu aurretik kozinatze-prozesu batetik igaro denean izan ezik. Era berean, ez genuke desizoztu dugun kozinatutako elikagai bat berriro izoztu behar.
Bestetik, kontu batzuk izan behar dira kontuan elikagai bat desizoztera goazenean:





Bestetik, adierazi behar da elikagaiaren kalitatea murriztu egiten dela berriro berotzen dugun bakoitzean. Hortaz, kontsumituko dugun kantitatea bakarrik berotzea da onena.


fitxa deskargatu
