Ostalaritza Dendak eu es Eraldaketan parte hartu Ostalaritza Merkatatzaritza Xahuketaren kontrako gida Xahuketa murriztu Datuak Irakasleak nodespilfarro@elika.eus Datuak eu es FB INS X LIN Xahuketa murriztu Irakasleak Xahuketaren kontrako gida Eraldaketan parte hartu

Ba al dakizu ostalaritza-negozio batek urtean batez beste 3.000 € aurreztu ditzakeela elikagaien xahuketa murriztuz? EZAGUTU NOLA MURRIZTU ELIKAGAIEN XAHUKETA ZURE NEGOZIOAN

Arrea! jatetxea (Kanpezu) Edorta Lamo Puente Colgante Boutique Hotel (Portugalete) Zuriñe García Ama taberna (Tolosa) Javi Rivero FORMAKUNTZA BIDEOAK IKUSI GURE IRAKASLEAK EZAGUTU

Soberakina saihestezina da, xahutzea berriz, ez. Hondakinak behar bezala kudeatzeak zure negozioan diru asko aurrezten lagun diezazuke.
Badakizu zaborraren ezkutuko kostuak ez direla sukaldean bakarrik gertatzen? Garraioan izandako kalteak, erosketen kontrol ez-eraginkorra, biltegiratzearen kudeaketa txarra eta salmenta-prozesuetan izandako urritasunengatik ere, xahuketak sortzen dituzte.
Zure negozioan baliozkoak diren hainbat soberakin daude. Elikagai horiek alferrik galtzean, beste baliabide batzuk alferrik galtzen dira, hala nola ura, energia eta ekoizpenetik deuseztatu arte erabilitako eskulana.

HORECAn ELIKAGAIEN XAHUKETA MURRIZTEKO GIDA Neurketa

Erabakiak hartzeko, establezimenduan alferrik galtzeari buruzko datuak biltzearen garrantzia. Gakoak, aholkuak eta tresnak.
Neurtu Murrizketa

Soberakinak sortzen diren lan-etapak aztertzea, zergatiak hautematea, neurriak hartzeko helburuarekin.
Murriztu Balioa haunditu

Elikagaien soberakinari balioa handitzeko alternatibak: errezetak, soberakinaren dohaintza eta taperra establezimenduetan.
Balioa haunditu

Elikagaien xahuketa 60 minututan nola murriztu 5 minutuko 15 bideoren bidez, Javi Rivero, Edorta Lamo eta Zuriñe García sukaldariek zure negozioa errentagarriagoa eta jasangarriagoa nola egin erakutsiko dizute.

HASI          HASI          HASI          HASI          HASI          HASI          HASI          HASI          HASI          HASI          HASI          HASI          HASI          HASI          HASI          HASI          HASI          HASI          HASI          HASI          HASI          HASI          HASI          HASI          HASI          HASI          HASI          HASI          HASI          HASI          HASI          HASI          HASI          HASI          HASI          HASI          HASI          HASI          HASI          HASI          HASI          HASI          HASI          HASI          HASI          HASI          HASI          HASI          HASI          

Zer da elikagaien xahuketa? Javi Riverok, Edorta Lamok eta Zuriñe Garciak elikagaiak xahutzea zer den azaltzen dute. Sarrera:

AURRERA          AURRERA          AURRERA          AURRERA          AURRERA          AURRERA          AURRERA          AURRERA          AURRERA          AURRERA          AURRERA          AURRERA          AURRERA          AURRERA          AURRERA          AURRERA          AURRERA          AURRERA          AURRERA          AURRERA          AURRERA          AURRERA          AURRERA          AURRERA          AURRERA          AURRERA          AURRERA          AURRERA          AURRERA          AURRERA          AURRERA          AURRERA          AURRERA          

Xahuketa murriztea, kostu-orriaren eta laborategiaren laguntzaren bidez + 2 min. 1. atala: Errezetak eta elikagaiei buruzko informazio garrantzitsua erregistratzea soberakinak murrizteko aliatu handia izan daiteke. Erregistro hori eta material horren gardentasuna eta sukalde-ekipoaren eskuragarritasuna funtsezkoak dira, baita laborategiaren laguntza ere kontrol handiagoa lortzeko. 2 min. - - Nire negozioan elikagaien xahuketa nola neurtu Ezinbesteko hondakinak antolatzea eta kudeatzea + Posible al da elikagaien hondakinen %100 saihestea? Hemen aurkezten ditugu ezinbesteko soberakinak behar bezala kudeatzeko moduaren adibide batzuk.

AURRERA          AURRERA          AURRERA          AURRERA          AURRERA          AURRERA          AURRERA          AURRERA          AURRERA          AURRERA          AURRERA          AURRERA          AURRERA          AURRERA          AURRERA          AURRERA          AURRERA          AURRERA          AURRERA          AURRERA          AURRERA          AURRERA          AURRERA          AURRERA          AURRERA          AURRERA          AURRERA          AURRERA          AURRERA          AURRERA          AURRERA          AURRERA          AURRERA          

0 km-aren garrantzia + 3 min. 2. atala: Hornitzaileen hurbiltasuna, KM0 produktuen onurak... gure establezimendutik hurbil lor ditzakegun lehengai guztiak batuz doaz, bai gizartean, bai ingurumenean. 5 min. 3 min. - - - 6 min. - Elikagaien xahuketa sukaldatzerakoan murriztu + Aukera asko daude produktuen zatiak sukaldetzarearen fase desberdinetan aprobetxatzeko. Establezimendu bakoitzera gehien egokitzen direnak ezagutzeko, garrantzitsua da elaborazioetako produktuak eta horien analisia ezagutzea, ahalik eta gehien aprobetxatzeko.
Ostalaritza negozietan elikagaien xahuketa murrizteko aholkuak 6 min. - Prestatutako janarien kontserbazioa eta antolaketa + Produktu eraldatua kontserbatzea aukera handia xahuketa eta elaborazioetan erabilitako denbora murrizteko. FIFO bezalako antolaketa-formulek, aldi berean, xahutzea saihesten lagunduko dute. 3 min. - Hartzidura kontserbazio-metodo gisa + Hartzidura oso aukera interesgarria da elikagaiak kontserbatzeko dituen onurengatik, baita zapore oso iradokitzaileak eta erakargarriak lortzeko modu bat delako. 6 min. - Soberakinak murrizteko menuen diseinuaz baliatu + Ezinbestekoa da menuak diseinatzea elikagaien xahuketa murrizteko asmoz eta bezeroen kontsumo-ereduak kontutan hartuz, honela, produktuak eta horien kantitateak zentzuz doitzea lortzen da. Bezeroa eslaera egiterakoan sentsibilizatzea eta orientatzea ere kate-maila bat da, eta horren gainean lan egin behar da. 6 min. - Bezeroaren soberakinak sahiesteko formulak + Sukalde herraminten mantenimendua Tupper-az gain (hori da establezimenduen eta bezeroen artean zabalduen dagoen aukera), interesgarria da elikagaiak alferrik ez galtzeko beste formula batzuk aztertzea, bezeroak baita soberakinarekin zer egin erabakitzen duena. + Sukaldeko tresnak (aiztoak, esaterako) behar bezala mantentzeak lagundu diezaguke elikagaiak alferrik ez galtzen. Produktua ezagutu, stock-a doitu eta lana antolatu + Elaborazioen produktua ezagutzeko hornitzailei bisitak, stock doitua eta koherentea mantentzea eta albaranen erregistroa edukitzea oso herraminta erabilgarriak dira elikagaien soberakinak murrizteko.

AURRERA          AURRERA          AURRERA          AURRERA          AURRERA          AURRERA          AURRERA          AURRERA          AURRERA          AURRERA          AURRERA          AURRERA          AURRERA          AURRERA          AURRERA          AURRERA          AURRERA          AURRERA          AURRERA          AURRERA          AURRERA          AURRERA          AURRERA          AURRERA          AURRERA          AURRERA          AURRERA          AURRERA          AURRERA          AURRERA          AURRERA          AURRERA          AURRERA          

Legedi berria + 3 min. Parte 3: Aurreikuspenen arabera, laster sartuko da indarrean elikagai-hondakinak erregulatzeko araudi berria, eta hori erronka eta aukera da negozioentzat, erdibana. Garrantzitsua da establezimenduetan aplikatzeko moduak aztertzea, onurak maximizatzeko eta ahaleginak optimizatzeko. 5 min. 3 min. - - - Ostalaritza negozioan xahuketa sahiestea: Soberakinen errebalorizazioa eta kontzientzazioa Bezeroaren papera xahuketa murrizteko orduan + Bezeroa ezinbesteko aktorea da soberakinak murrizteko. Hau kontzientziatzeko, funtsezkoa da profesionalen diskurtsoak balioa ematea kozinatzeko baliabideak optimizatzeko bideei. Taldearen formakuntazaren garrantzia + Zer garrantzi du sukaldaritza-taldeak elikagaiak alferrik galtzearen aurkako borrokan? Gai honen inguruan prestakuntza duen eta prozesuetan hobekuntzak egiteko eta iradokitzeko gaitasuna duen talde bat izateak alde handia eragin dezake.

1. KARTELAK DESKARGATU Jasoko duzun aldaketa nagusietako bat zure emaitzen kontuan izango da. Aholku hauek kontutan hartzen badituzu, zure negozioan xahuketaren ezkutuko kostuak identifikatuko dituzu, eta nabarmen murriztu ahal izango dituzu. Zure negozioa errentagarriagoa eta jasangarriagoa izango da ¿Zergatik eraldaketan parte hartu? 2. Planetako zure aztarna murriztu egingo da Elikagaiak alferrik galtzen ditugunean, horiek ekoiztea kostatu zen energia-kostuak eta baliabideak ere alferrik galtzen ari gara. 3. Kudeatu zure negozioa modu etikoagoan Estatuan, 6 milioi pertsonak baino gehiagok elikadura-segurtasunik eza pairatzen dute, eta, testuinguru horretan, elikagaien xahuketa gutxitzeaz arduratu behar dugu, bai eta ezinbesteko soberakinei balioa handitzeaz ere. 4. Legedi berrietara prestatu Europako gidalerroak laster zehaztuko dira lege batzuetan, eta lege horiek eskatuko dute elikakateko enpresa guztiek, ostalaritza-sektorea barne, prebentzio-plan bat garatzea eta elikadura-soberakinak erabiltzeko hierarkia bat ezartzea. Xahuketa murrizteko duzun konpromisoa zure bezeroei jakinarazi behar zaie. Zalantzarik gabe, ingurumenaren aldetik kudeaketa etikoagoa eta iraunkorragoa bultzatzeko egin duzun ahalegina baloratuko du.
Deskargatu gure materialak eta ikusarazi zure konpromisoa

Arrea!-ren abentura zoragarrian murgildu aurretik, Donostiako alde zaharran A Fuego Negro pintxo-taberna baino gehiago zena zuzendu zuen. Arrea! jatetxea (Kanpezu) Edorta Lamo Zuriñe Andra Mari jatetxe ospetsuko sukaldeburua ere izan da, eta Euskadi Gastronomia Saria eman zioten 2017an. Gure irakasleak Nola murriztu dezakegu elikagaiak alferrik galtzea gure negozioa errentagarriagoa eta jasangarriagoa izan dadin? Edorta Lamok, Zuriñe Garciak eta Javi Riverok galdera horri nola erantzuten dioten kontatu digute euren jatetxeetan. Puente Colgante Boutique Hotel (Portugalete) Zuriñe García Javi Ama tabernaren sortzaileetako bat da, eta "Cocina Revelación" saria jaso zuen Madrid Fusionen, Gorka Rico kidearekin batera. Ama taberna (Tolosa) Javi Rivero

Euskadiko ostalaritza sektorean ematen den elikagaien xahuketaren zenbakiak HORECA sektorerako txosten bat dugu eskuragarri, eta bertan Euskadiko diagnostikoaren emaitzen datuak aurkezten dira. HEMEN IKUSI

© 2023 janariaezdabotatzen.eus Pribatasun politika   |   FAQ © 2023 janariaezdabotazen.eus Pribatasun politika   |   FAQ nodespilfarro@elika.eus FB nodespilfarro@elika.eus FB INS X LIN INS X LIN
You don't have permission to register